Over Pauls Lab

Laat ik mezelf voorstellen, ik ben Paul en ik woon in Nederland. Ik studeer aan een Nederlandse technische universiteit. Ik heb voor een technische studie gekozen, omdat wetenschap altijd een grote passie van me is geweest en ik heb vele hobby's die hiermee te maken hebben. Een van deze hobby's is het zelf maken van kristallen. In veel vakken van mijn studie hebben we kristallen behandeld op kleine schaal (kristal structuren en basis chemie) of op grotere schaal (materiaal eigenschappen). Mijn chemische achtergrond komt goed van pas wanneer ik wil experimenteren.

Als kleine jongen was ik al gefascineerd door de schoonheid van mineralen, kristallen en allerlei andere glimmende dingen uit het diepst van de aarde. Je kon me altijd in de grond zien graven op vakanties. Zou het niet geweldig zijn om dat zelf te kunnen maken dacht ik toen. Na wat boeken gelezen te hebben over mineralen, kwam ik er achter dat het erg simpel om zelf kristallen te maken. Sindsdien heb ik regelmatig kristallen zelf gemaakt. In de zomer van 2008 heb ik de hobby weer opgepikt, nadat ik mijn oude chemicaliënset weer afgestoft had. Maar deze keer wilde ik het professioneler te werk ga: ik wilde mijn creaties graag met iedereen delen! Ik ben begonnen met suiker, zout en andere huis tuin en keuken middelen, maar gebruik nu veel exotischer chemicaliën. Ik ben zelfs begonnen mijn eigen chemicaliën te maken, omdat die kan van de chemie me ook erg interesseert.

Een speciaal soort kristallen zijn gemaakt van bismut, een van de elementen uit het periodiek systeem. Het smelten en laten afkoelen van bismut geeft hele mooie kristallen. Ze zien er mooi uit, maar zijn moeilijk en gevaarlijk om te maken. De schoonheid van deze kristallen maakt ze geschikt als verzamelobject en ik maak er ook sieraden van, omdat ze unieke eyecatchers zijn! Behalve bismut kristallen gebruik ik ook andere kristallen om sieraden van te maken.

In het eerste jaar dat ik actief ben met Pauls Lab, heb ik: een website gebouwd (ik heb hem al drie keer aangepast in de tussentijd), twee microscopen in cameras omgebouwd om vergrote foto's te maken, een groot aantal video's van kristallen en experimenten, honderden kristallen van bismut en andere chemicaliën gemaakt, een mooie verzameling chemicaliën opgebouwd, veel geleerd over het maken van kristallen en heb ik al 21 sieraden en 3 kristallen verkocht en met de nieuwe website die ik nu aan het bouwen ben, inclusief een vernieuwde webshop, zal de verkoop toenemen.

Ik ben ook gevraagd door studenten om te helpen met hun projecten over kristallen en ik heb een docent laten zien hoe je bismut kristallen kan maken, zodat hij dat als demonstratie prakticum in zijn lessen kon gebruiken.